Producenci
RABATY I PROMOCJE

PROMOCJA RABAT NA ZAKUPY

ENZYM SCUKRZAJĄCY 50 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,00 zł 5.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6B63-10303_20170421151929

Opis

Enzym scukrzający

    Enzym scukrzający stosuje się do śruty, którą wykorzystuje się np. do zacierów zbożowych. W zestawie z enzymem upłynniającym oraz innymi enzymami do zacierów zbożowych pozwoli na przygotowanie znakomitych trunków zbliżonych smakiem do whisky, bourbonu bądź koniaku. Enzym doskonale sprawdza się w warunkach domowych. 50ml wystarcza na 100kg śruty lub mąki.

    Po wystudzeniu zacieru do 60 °C, dodajemy kwasek cytrynowy, aby zakwasić zacier. Zacier powinien mieć 5-5,5 pH. Sprawdzamy paskiem pH. Dodajemy rozpuszczony w wodzie enzym scukrzający w ilości 1ml enzymu na 2 kg śruty lub mąki. Bardzo dokładnie mieszamy. Kiedy zacier ostygnie do 35°C, dodajemy uwodnione drożdże. Musimy pamiętać, że temperatura zaczynu drożdżowego i zacieru powinna być taka sama.

Temperatura fermentacji 35°C
Optymalne pH i zakres pracy enzymu pH 5-5,5
Optymalna temperatura 55-60°C

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl