Producenci
RABATY I PROMOCJE

PROMOCJA RABAT NA ZAKUPY

ENZYM REDUKUJĄCY LEPKOŚĆ 50 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 6B63-10303

Opis

Enzym redukujący lepkość

    Enzym redukujący lepkość to najprostszy sposób na rzadszy zacier. Stosuje się go do śruty, którą wykorzystuje się do zacierów zbożowych. Skutecznie redukuje lepkość zacieru z wysoką zawartością substancji suchej(DS) poprzez hydrolizę polisacharydów nieskrobiowych. Dzięki temu jest najlepszym enzymem gwarantującym fermentowanie zacierów o wysokiej gęstości (HGF).

    Po dodaniu 300g enzymu na 1 tonę skrobii lepkość zacieru ze 100% zawartością zmielonego żyta może być obniżona o 80%. Pozwala to na przeróbkę żytniego zacieru z 36% zawartością suchej substancji. Preparat ten redukuje lepkość zacierów zbożowych z pszenicy, jęczmienia i pszenżyta. Aby uzyskać rzadszy zacier warto podczas dodawania enzymu scukrzającego dodać również enzym rozrzedzający zacier, czyli zmniejszający lepkość zacieru. Wtedy zacier będzie rzadszy i bardzo łatwy do odcedzenia oraz filtracji.

Optymalna temperatura pracy enzymu: 45 - 65 °C
Optymalne pH 4 - 6
Dozowanie: 30g do 300g na 1t skrobii
1ml = 1,25g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl