Producenci
RABATY I PROMOCJE

PROMOCJA RABAT NA ZAKUPY

ENZYM ANTYPIANA (ANTYSPIENIAJĄCY) 50 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,50 zł 5.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6B63-10303_20170422093328

Opis

Enzym przeciwpianotwórczy - środek zapobiegający powstawaniu piany

 

   Antypiana to skuteczny enzym przeciwpianotwórczy, który pozwala na bezproblemowe prowadzenie nawet najbardziej burzliwej fermentacji. Stosowana jest zazwyczaj do zacierów zbożowych w celu zniwelowania dużej produkcji piany podczas gwałtownej fermentacji, która podwaja objętość zacieru oraz do cukrówki z użyciem tzw. drożdży turbo. Enzym można wykorzystać również do produkcji wina – przy fermentacji w miazdze.

    Użycie Antypiany jest bardzo proste. Przed użyciem należy wymieszać zawartość butelki.
Odmierzoną ilość enzymu należy rozcieńczyć w ½ szklanki wody, wlać do nastawu i dokładnie wymieszać. Emulsję dodajemy jak zacier zacznie pracować po 4-6 godzinach od podania drożdży do zacieru. 50 ml enzymu wystarcza na 1000-2500 litrów zacieru. Do nastawu 50 l można zastosować dawkę 0,25 ml enzymu. Zalecane użycie pipety.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl